הטבח בבית הקפה נדרש לתכנן, להכין ולבשל תפריטים ומנות בהתאם לדרישות/הזמנות, תוך התחשבות בחומרי הגלם, במזונות עונתיים ובזמינותם. לשם כך עליו לנקות, לחתוך, לתבל, לבשל מוצרי מזון מקובלים בכמויות התואמות לתפריט, למספר הסועדים ולדרישות תזונתיות מיוחדות, כל זאת בזמן מוקצב ומדוד.
הטבח נדרש לנקות ולתחזק את המטבח וסביבת העבודה; עליו לשקול, למדוד, לערבב חומרים ולבשל על פי מתכונים או לפי שיפוט אישי, תוך שימוש בכלים וציוד מגוונים. עליו להשגיח ולבדוק אם האוכל מבושל דיו, תוך שימוש בחוש הטעם והריח. כמו כן, עליו לבחון, לארגן ולקשט את המנות לקראת הגשתן, כל זאת בהקפדה על כללי היגיינה, תברואה ובטיחות המזון ובטיחות בעבודה לאורך כל התהליך.
לאחר שירכוש ניסיון מקצועי בתחום, יוכל העובד להתקדם לתפקיד בכיר במטבח בתי הקפה.
היקף הלימודים
200 שעות
תעודות
תעודת גמר: טבחות לבתי קפה – מטעם משרד העבודה
תעודה מטעם רשת המכללות עמל הישגים*הדברים כתובים בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד ופונים לשני המינים